contact OR

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Γενικά

Η είσοδος στο ηλεκτρονικό κατάστημα ORhandmade και η χρήση των υπηρεσιών του γίνεται μόνον κατόπιν ανεπιφύλακτης  αποδοχής όλων ανεξαιρέτως των κατωτέρω όρων.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο. Οι επισκέπτες και συναλλασσόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά μέσα από τις σελίδες του.

Η λειτουργία και χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος υπόκειται στην νομοθεσία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προϊόντα

Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται σε περιορισμένο αριθμό, πάνω σε δικά μας σχέδια.

Η διαθεσιμότητα αναφέρεται στην σελίδα προϊόντος και μπορεί να είναι:

 • “ετοιμοπαράδοτο”: Διαθέσιμο προς πώληση και αποστολή με την ολοκλήρωση της παραγγελίας.
 • “κατόπιν παραγγελίας”: Το είδος θα κατασκευαστεί και αποσταλεί εντός 5-10 εργασίμων ημερών από την τοποθέτηση της παραγγελίας.
 • “κατόπιν ειδικής παραγγελίας”: το είδος μπορεί να αναπαραχθεί στο ίδιο σχέδιο, αλλά σε παρόμοιο ή εντελώς διαφορετικό συνδυασμό υφάσματος/ χρωμάτων/ μεγέθους. Προϋποτίθεται η πλήρης συνεννόηση και συμφωνία μέσω e-mail.

Τιμές προϊόντων

Στις αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Αποστολή- παράδοση παραγγελιών

Τα “ετοιμοπαράδοτα” είδη αποστέλλονται ενός 1-2 εργασίμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Τα “κατόπιν παραγγελίας" είδη αποστέλλονται ενός 5-10 εργασίμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για νέο συνδυασμό υφάσματος/ χρωμάτων/ μεγέθους.

Για παραγγελίες εντός Ελλάδας η αποστολή γίνεται με έγκυρη εταιρεία Courier και ο χρόνος παράδοσης είναι συνήθως 1-2 εργάσιμες ημέρες.

Για ευρωπαϊκούς ή άλλους διεθνείς προορισμούς η αποστολή γίνεται με τα ΕΛΤΑ- συστημένο, αεροπορικώς.  Ο τρόπος αυτός επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας της αποστολής.

Ο υπολογιζόμενος από τα ΕΛΤΑ χρόνος παράδοσης είναι:

 • Για την Ευρώπη: 5-10 εργάσιμες ημέρες
 • Για λοιπούς διεθνείς προορισμούς: 7-20 εργάσιμες ημέρες

Έξοδα αποστολής

Τα έξοδα αποστολής φαίνονται χωριστά πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας στο ηλεκτρονικό κατάστημα και έχουν ως εξής για αποστολές βάρους μέχρι 1 κιλό (συνηθισμένη περίπτωση για παραγγελία ενός είδους):

 • Ελλάδα:                       3 €     (+0,5 €, για κάθε επόμενο κιλό)
 • Κύπρος-Βαλκάνια:       10 €    (+2,0 €, για κάθε επόμενο κιλό)
 • Ευρώπη:                    10 €    (+4,0 €, για κάθε επόμενο κιλό)
 • Αμερική, λοιπά:          15 €    (+6,0 €, για κάθε επόμενο κιλό)

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

 

Απώλεια αποστολής

Σε περίπτωση απώλειας της αποστολής κατά την διαδρομή της από το ηλεκτρονικό κατάστημα προς τον παραλήπτη και υπό τον όρο ότι η διεύθυνση παράδοσης που δηλώθηκε είναι σωστή, η εταιρεία αναλαμβάνει την πλήρη αποζημίωση του αγοραστή.

Σε περίπτωση απώλειας της αποστολής κατά την τυχόν επιστροφή από τον παραλήπτη προς το ηλεκτρονικό κατάστημα, ο αγοραστής δεν δικαιούται αποζημίωσης από το ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά ενδεχομένως από την εταιρεία στην οποία ανέθεσε την μεταφορά.

 

Ακύρωση παραγγελίας

Μία παραγγελία μπορεί να ακυρωθεί εντός 12 ωρών από την στιγμή της τοποθέτησής της ή και αργότερα αν δεν έχει αρχίσει η διαδικασία εκτέλεσής της, πράγμα που προϋποθέτει σχετική συνεννόηση μέσω e-mail ή τηλεφωνικά.

 

Επιστροφές

Επιδιώκοντας την πλήρη ικανοποίησή σας, το κατάστημα ORhandmade σας προσφέρει την δυνατότητα επιστροφής των ειδών που για οποιοδήποτε λόγο επιθυμείτε να επιστρέψετε, εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής. Προϋπόθεση είναι να βρίσκονται τα είδη στην αρχική τους κατάσταση, να μην έχουν φορεθεί και να μην έχουν υποστεί φθορά. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν τα είδη «κατόπιν παραγγελίας», για τα οποία το δικαίωμα επιστροφής ισχύει στην περίπτωση ατελειών και σφαλμάτων. Η αναφορά ατελειών ή σφαλμάτων πρέπει να γνωστοποιηθεί στο κατάστημα με e-mail εντός 2 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας.

Το κατάστημα θα επιστρέψει το πλήρες ποσόν που εισέπραξε για τα επιστραφέντα είδη εντός 2 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής.

Το κόστος επιστροφής στο κατάστημα βαρύνει τον αποστολέα.

Στην περίπτωση λανθασμένης εκτέλεσης της παραγγελίας, δηλαδή σε  περίπτωση παράδοσης είδους άλλου από αυτό που παραγγέλθηκε ή σε περίπτωση που κατά την παράδοση το είδος είναι  κατεστραμμένο, το κατάστημα ORhandmade αποδέχεται την επιστροφή, μετά από αίτημα του πελάτη εντός 2 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας, και σε συνεννόηση με αυτόν, αναλαμβάνει την ορθή επανάληψη της παραγγελίας ή την ακύρωσή της, οπότε το κατάστημα θα επιστρέψει το πλήρες ποσόν που εισέπραξε για τα επιστραφέντα είδη εντός 2 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής. Στην περίπτωση λανθασμένης εκτέλεσης της παραγγελίας, τα έξοδα επιστροφής βαρύνουν το κατάστημα ORhandmade.

Τρόποι πληρωμής

Ο τρόπος πληρωμής επιλέγεται από τον πελάτη κατά την καταχώριση της παραγγελίας και μπορεί να είναι ένας από τους εξής:

 • Πιστωτική/χρεωστική κάρτα (Visa, MasterCard, Visa Electron, Maestro, American Express)
 • PayPal
 • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
 • Αντικαταβολή (μόνο για παραδόσεις εντός Ελλάδας)

Ο πελάτης είναι υπεύθυνος για την σωστή καταγραφή και την  αλήθεια των στοιχείων της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας ή του λογαριασμού PayPal.

Περιορισμός ευθύνης

Για τις συναλλαγές από το ηλεκτρονικό  κατάστημα ORhandmade η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν ευθύνεται για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την  εκτέλεση ή μη των παραγγελιών ή από την καθυστέρηση εκτέλεσης, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής της.

Η εταιρεία δεν ευθύνεται αστικώς ή ποινικώς για οποιαδήποτε ζημία  (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά,  διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων,  διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) που τυχόν θα υποστεί  επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τρίτος από αιτία που έχει  σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και  σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και προϊόντων ή/και πληροφοριών που  διατίθενται από αυτόν.

Επίσης, η εταιρεία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα αθέμιτες  παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες, που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της.

Υποχρεώσεις Χρήστη

Η επίσκεψη του διαδικτυακού τόπου ORhandmade και η πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω αυτού πρέπει να γίνεται αποκλειστικά για νόμιμους σκοπούς και με τρόπο που να μην περιορίζει ή εμποδίζει τη χρήση του από τρίτους.

Ο επισκέπτης υποχρεούται να χρησιμοποιεί το διαδικτυακό τόπο σύμφωνα με το νόμο, τα χρηστά ήθη και τους παρόντες όρους, και να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις, που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη ή δυσλειτουργία αυτού ή να επηρεάσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των υπηρεσιών του καταστήματος.

 

Ασφάλεια

Το κατάστημα ORhandmade  έχει λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο, ώστε οι πληροφορίες  οι οποίες μεταφέρονται στο διαδίκτυο να είναι προστατευμένες, για να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή  ασφάλεια.

Σε περίπτωση χρήσης πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας ή λογαριασμού PayPal, o πελάτης συνδέεται απευθείας με τα συστήματα ενδιάμεσης Τράπεζας (Alpha Bank) ή PayPal αντίστοιχα και καταχωρεί στα συστήματα αυτά τα σχετικά στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά δεν γίνονται γνωστά στο κατάστημα ORhandmade.

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του πελάτη, δηλαδή ο  Κωδικός Εισόδου (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας  (Password), είναι γνωστοί μόνο στον πελάτη, ο οποίος είναι και  αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς τους από τρίτα  πρόσωπα. Το κατάστημα δεν ευθύνεται για την χρήση των μυστικών  κωδικών από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Επίσης δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση στοιχείων πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας ή λογαριασμού PayPal από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

Προσωπικά Δεδομένα - Απόρρητο Συναλλαγών

Τα στοιχεία των χρηστών (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση,  διεύθυνση κατοικίας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο κλπ.) και των  συναλλαγών των χρηστών του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι απόρρητα  για οποιονδήποτε τρίτο.

Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια των  συναλλαγών τους με το παρόν κατάστημα, συναινούν και αποδέχονται την  χρήση των στοιχείων αυτών αποκλειστικά για τις  ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής.

Το κατάστημα ORhandmade δεσμεύεται να μην αποκαλύψει τα στοιχεία  των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη  εξουσιοδότηση από τους ίδιους, ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή  απόφαση άλλης δημόσιας αρχής. Με το παρόν γνωστοποιείται η ύπαρξη του δικαιώματος πρόσβασης και του  δικαιώματος εναντίωσης του άρθρου  12 και 13 του Ν. 2472/1997.

Το σύνολο των εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που ανταλλάσσονται  μεταξύ των μερών στα πλαίσια της πώλησης τηρούνται από το κατάστημα, το οποίο δεσμεύεται να μην αποκαλύψει τα στοιχεία των πελατών  και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τους  ίδιους, ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης  δημόσιας αρχής. Ο πελάτης μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά  εφόσον το ζητήσει.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων  και των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών,  σχεδίων, κειμένων κλπ. αποτελούν την πνευματική ιδιοκτησία της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος ORhandmade και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού  και  του ευρωπαϊκού δικαίου καθώς και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης  εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με  τον πραγματικό πάροχο του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αναπαραγωγή,  επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη  χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή  άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης  της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος ORhandmade.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που  αντιπροσωπεύουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα ORhandmade, είναι  αποκλειστικά σήματα της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος ORhandmade προστατευόμενα  από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η εμφάνισή τους στον  διαδικτυακό τόπο δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως  μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.